Een tandarts beveelt een beugel meestal aan om het uiterlijk van de patiënt te verbeteren. Met een orthodontische behandeling kunnen problemen als scheefstaande of te veel tanden, een overbeet, een onderbeet, een onjuiste kaakpositie en aandoeningen aan de kaakgewrichten opgelost worden.

Wanneer is het juiste moment voor een beugel?

Patiënten met orthodontische problemen kunnen op elke leeftijd in behandeling gaan. Het ideale moment voor een beugel is tussen de 10 en 14 jaar, als het hoofd en de mond nog groeien en de tanden gemakkelijker rechtgetrokken kunnen worden. Omdat eventuele aanpassingen in het gezicht tijdens deze gevoelige jaren echter traumatisch voor een kind kunnen zijn, moeten ouders dit eerst met hun kinderen bespreken voordat hij of zij een beugel laat zetten. En beugels zijn niet alleen voor kinderen. Steeds meer volwassenen dragen een beugel om kleine probleempjes te corrigeren en om zo mooiere tanden en een mooiere glimlach te krijgen.

Wie zal mijn orthodontische behandeling uitvoeren?

Je tandarts zal wanneer dit nodig is een verwijsbrief meegeven voor een orthodontist. Daar kan u een afspraak maken en deze zal met u overleggen wat het beste is voor uw kind. Welke beugel en wat de kosten zijn.


« | »